Hvad er en hybrid løsning?

Har du allerede boligopvarmning med (Bosch) gas eller overvejer du en ny gasinstallation?

Så kan du nu få det bedste fra to verdener - nemlig gaskedel i samspil med en varmepumpe. Boschs hybrid varmepumpe "CompressHybrid 5000 AWS" er ideel til opgradering eller eftermontering af dit Bosch gas-anlæg, så du får mere vedvarende energi og endnu lavere driftsomkostninger.

compresshybrid5000aws skitse

De to enheder (gaskedlen og varmepumpen) arbejder hver især når de er mest effektive.

Varmepumpen anvendes når der er moderate udetemperaturer, fordi den er mere effektiv end det kondenserene gasfyr. Når udetemperaturen falder, bliver det kondenserende gasfyr mere effektivt i drift. I en overgangsfase kører begge systemer parallelt. Samspillet mellem de to giver økonomiske og miljømæssige besparelser.

Hvorfor skal jeg vælge en hybrid løsning?

Der kan være mange grunde til at vælge en hybrid løsning. Har man i forvejen en kondenserende Bosch Gaskedel, er det relativt simpelt at tilslutte en udedel og en Bosch styring. Der kan være lokale krav til forsyningspligt, hvor man kun kan have gas som opvarmningsmulighed (tilslutningspligt). Gaskedler i dag er ofte "små" - så størrelsen er for nogen et vigtigt parameter når de vælger ny varmeinstallation.

EL Reduktion.
Har man en hybrid løsning, får man mulighed for at udnytte "El reduktion", en ordning der giver dig ca. 52 øre i rabat på indkøb af strøm (ordn. gælder forbrug over 4000 kw.).

Her kan du læse mere om GRATIS uforpligtende rådgivning.

Er der mulighed for tilslutning af udedel (varmepumpen) til andre typer gaskedel end Bosch?
Svaret er nej, simpelthen fordi at styringen af hvornår enhederne skal være i drift, kun fungere med Boschs egne produkter

  • Oprettet den .
Dansk Energi Center logo

Dansk Energi Center A/S
Karisevej 72 Haslev, 4690
Telefon: 70 26 50 00
Cvr: 32765823

co2neutral-logo

Find os på FaceBook eller Youtube