Skip to main content
To "GAS" or "NOT to gas" - thats the question

Hvad kan erstatte
et gasfyr?

Søger du et alternativ til dit gasfyr?
Så er du havnet det rigtige sted.

Tilskud til varmepumpe/ bygningspuljen

Vil du søge
bygningspuljen?

Et par gange om året kan du søge om tilskud til
forbedringer, der får din bolig til at bruge mindre energi.

Hvad kan man erstatte gasfyr med?

“Vi synes at du skal overveje en varmepumpe”

Varmepumper og fjernvarme er for tiden de to bedste og billigste opvarmningsformer, dog er fjernvarmeprisen meget afhængig af hvilket varmeværk man får sin varme fra - vi har set forskel i priser på mellem 5000 kr. og 25000 kr.

Du kan læse meget mere på Bolius hjemmeside. Læs mere her.

Overvejer du at skifte fra naturgas til fordel for en varmepumpe?

Der er mange penge at spare ved at udskifte dit gamle gasfyr med en ny varmepumpe. Forbruger din ejendom over 1.500 m3 gas, kan det i de fleste tilfælde betale sig at skifte til en varmepumpe.


Fordele

  • Varmepumper (både jordvarme og luft/vand): giver en stor besparelse på varmeregningen
  • er billig i drift (har en højere virkningsgrad (SCOP værdi) end gasfyr)
  • giver ensartet varme i huset
  • Selvregulerende i forhold til udetemperaturen
  • Miljørigtig (Såfremt at den strøm man får udefra er vindmølle eller lign.)

Ulemper

En varmepumpeinstallation er dyr - men billigere set over tid. Tilbagebetalingstid kan være 10 år plus. Derfor er det er vigtigt at du får en konsulent ud og laver en beregning der inkludere tidsvarende tilskud og din besparelse på varmeregningen.

Hvis du får installeret varmepumpe og registrere det på BBR registeret, vil du få rabat på dit el-køb over 4000 kW. Konsulenten kan beregne din totale besparelse og udgifter. Online beregnere skal du tage med et gran salt - de er kun (meget) vejledende!


Vi leverer varmepumper der erfaringsmæssigt har en lang levetid: jordvarmeanlæg 20-25 år. Luft til vand-varmepumpe 15-20 år.

Vi leverer kun varmepumper med høj ydelse. Det er muligt at sammenligne individuelle varmepumper på varmepumpelisten her:

Vores kvalitetsvarmepumper har minimal vedligeholdelse. Få en problemfri oplevelse med din varmepumpe - Ring og bestil en serviceaftale:

Mere om serviceaftalen - kan det betale sig?

Når du laver en serviceaftale med dansk energi center a/s, holder vi din installation i tip-top form, så du undgår ubelejlige driftstop. Serviceaftalen er ikke bindende - du betaler først når vi har udført service på din varmepumpe.
Du kan til enhver tid aflyse serviceaftalen. Aftalen sikrer blot en kontinuitet i serviceintervallerne - og så du altid er informeret om kommende besøg.

Hvad er ulempen ved at købe en varmepumpe?

Jordvarmepumper har ikke nogen støj. Luft til vand varmepumpen har en udedel med roterende propel/ventilator. Støjniveauet svarer ca. til det man ser fra f.eks. en vaskemaskine eller en opvaskemaskine (tænk på din nabo, når der skal placeres udedel ).

Støj og resonans fra din varmepumpe!

Varmepumpen (udedelen) bør placeres et sted, hvor den ikke generer naboer. Holde minimum lovmæssig afstand til skel. Placere varmepumpen et sted hvor den ikke generer dig udenfor (terasse og lign.) Varmepumpen (uddelen) skal monteres på gummifødder eller lignende støj-/ resonans-dæmpende materiale (nogle skjulere kan også støjisoleres - udføres evt. af tømrer).

Tag en snak med vores konsulent når han besøger dig.

Den bedste varmepumpe

- til din bolig

- et kvalitets-anlæg fra Dansk Energi Center, giver dig tryghed og minimalt bøvl i hverdagen!