Skip to main content
Fra tanke til handling

Ny
Vølund
luft til vand varmepumpe

Vi er på besøg hos Per, en af vores kunder nord for københavn.
Per er et meget venligt menneske og han har indvilget i at vi må komme og fotografere hans ny varmepumpe installation og tale lidt med ham om hele processen - fra tanke til ny varmepumpe.

Vi ankommer hus Per ved 11. tiden, og der er varm kaffe på kanden og der er købt lidt wienerbrød til ganen også.

Mens vi drikker lidt kaffe fortæller Per fra start til slut om hans beslutning om at købe ny varmepumpe.

Per siger “det jo er en jungle at finde rundt i varmepumpe segmentet” og at finde det helt rigtige produkt og den rigtige installatør kan være rigtigt svært”.

“Med tiden er det blevet vigtigt for mig, at der er “ro på tingene” og at der ikke sker for mange uforudsete ting i min dagligdag. At min nabo anbefaler et produkt til mig betyder rigtigt meget”.

Hvis jeg kort skal beskrive nogle overordnede tanker jeg havde, så var det:

  • Jeg skulle kunne have tillid til det foreslåede (tilbud, tilskud, tilbagebetalingstid osv.)
  • Jeg skulle kunne have tillid til det udførte (nabos anbefaling af virksomhed).
  • Jeg skulle have tiltro til at den væsentlige udskrivning var i orden (kvalitet i produkt, kvalitet i udførsel, kvalitet i ydelse og forventet levetid osv.)
  • Jeg skulle have tillid til at evt. ekstraudgifter var gennemtænkt og at det ville være et stærkt supplement til installationens hele. (ny gulvvarmestyring) 

Den gamle unit afmonteres og læsses på lastbil. Herefter bortskaffes den efter gældende regler. En unit som denne vejer mellem250 og 300 kg. minimum. Den indeholder 40 års kalk.

Gamle rørføringer mærkes op og det der ikke skal anvendes nedtages og læsses på lastbil. I virksomheden sorteres og bortskaffes efter gældende regler.

Hele den gamle gulvvarme styring opmærkes og adskilles. Der klargøres til montage af ny styring. Alle gulvvarme slanger trykprøves.

Nye rustfri rør, diverse tilslutninger og regulatorer. Til påfyldning af vand til anlægget. Pumpe og fin-regulering af gulvvarme strenge.

Ny super effektiv cirkulationspumpe (selvregulerende) og hovedafbryder. Cirkulationspumpen kan selvfølgelig sættes til manuel drift hvis det fordres.

Den nye gulvvarme styring fra Roth er en intelligent gulvvarme-styring. Styringen sørger for at der åbnes/lukkes for varmen automatisk, for at sikre et minimum af varmeforbrug.

Her er den nye Vølund indedel så færdig monteret og i drift. Expansion, balofix, hovedafbryder og afløb. Pænt og nydeligt monteret.

Efter enhver installation er der en indkøringsperiode. Brugeren instrueres i brug af styringen. Der er kun et minimalt behov for at ændre på styringen i dagligdagen.

Her får Per selv mulighed for at ændre på indstillingerne. Det er nemt at se tekst og tal på LCD displayet.

Her er udedelen ved at blive gjort klar til montage. Den her er en af Vølunds meget støjsvage modeller.

Her er udedelen monteret. Står på fliser ca. 30 cm ud fra væggen. Og på gummifødder for at dæmpe resonans. Rørføring isoleret og lagt i kabelbakker.

"Så er der ro på bolden!"

Per kan godt li' når der er "Ro på bolden" - altså minimalt bøvl i hverdagen. Det kan vi hjælpe med ved at leverer et anlæg med høj ydelse, lang levetid og minimal vedligeholdelse. Per får automatisk en serviceaftale der giver ham support her og nu på telefonen, vagtudkald hvis det brænder på og et årligt servicebesøg.

Vi - fra Dansk Energi Center A/S,

- synes vi har haft en super god oplevelse med Per, hans hus og den nye varmepumpe installation. Dejligt samarbejde med gode snakke og et resultat der er til et 12 tal.

Hvad med fremtiden?

Til Per siger vi tak for et godt samarbejde. Vi ved du er tilfreds med det udførte og vi takker for, at du allerede har anbefalet os til en bekendt. Vi håber at du bliver glad for dit nye anlæg og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du for brug for os.