Skip to main content

Ofte stillede spørgsmål

Belægning over jordslangeareal

Må man lægge fliser eller anden hård belægning over et areal med nedgravede/nedpløjede jordslanger?

På mange ejendomme udnytter man det meste af haven/udenomsarelet til nedpløjning af jordslangerne. Af og til vil man gerne etablere terrasse eller kørefliser på det pågældende område.

Og det kan man - men kun på noget af arealet.

Fliser over jordslanger

Belægning

Spørg os for en konkret vurdering.

Det er vigtigt, at du ikke afvander hele arealet, da vandet i jorden er med til at give god kontakt mellem jord og slange.

Hvis det er meget tør jord, skal slangelængden forøges.

Trampolin

Udgravning til nedsænket trampolin i slangearealet er no go. Udover den dybde du vil have trampolinen ned i skal der tages højde for det ekstra rum der skal være under trampolinen når dugen er trykket helt ned. Du er hurtigt ned i 90-100 cm. med en nedgravet trampolin.

Terrasse

Terrasse på slangearealet anbefales ikke. Teoretisk er der en chance for yderligere frost i jorden når varmen afgives til jordvarmeslangerne og evt. sokkelsten eller flise til terrassestøtte vil blive løftet eller vrides skæve. Men det er meget teoretisk.

Vi har, når vi kommer ud til etablerede anlæg set, mindre belægninger på slangearealet uden at der har været problemer. Brudsten er en mulighed.

Redskabskur sat på 70 cm. jordskruer er set og har været uproblematisk da det pågældende sted havde slanger 100 cm. dybde.

Har du et arela med jordslanger f.eks. 200 x 200 m. - vil et drivhus på 12 m2 formentlig være uden betydning. (forbehold for sokkelstøbning).