Skip to main content
Ofte stillede spørgsmål

Varmepumpestøj

Mest støjsvage varmepumpe.
Vi leverer en af de mest støjsvage og unikke varmepumper på markedet.

Varmepumpe udedel

Vores udedels lydniveau er gennemsnitlig 35 dB(A). Det siger dig måske ikke rigtigt noget, men til sammenligning støjer de mest støjsvage vaskemaskiner ca. 47 dB ved vask og 72 dB ved centrifugering.
 
Der kommer lyd fra en varmepumpe. Støjen fra varmepumpen stammer fra ventilatoren/propellen, der suger luft ind/blæser luft ud og så selve kompressoren.
 
Ører hører forskelligt! Det er altid en god idé at få demonstreret en varmepumpe i brug - Kom og hør vores egen udedel! og få dit helt eget indtryk af lydniveauet.

Du er velkommen til at booke en tid i showroomet på 70 26 5000


Regler for støj til skel. En varmepumpe må ikke støje mere end 35 dB om aftenen - så det er laveste fællesnævner.
Den rigtige placering af uddelen er meget vigtig i forhold til støjgener for dig selv og i forhold til naboen.


*Da lydtryksniveauet fra varmepumpen påvirkes af mange faktorer, eksempelvis refleksion fra bygninger, kan de opgivne lydtryksdata kun betragtes som vejledende.

Vælg altid en placering af varmepumpen, der giver størst mulig afstand til lydfølsomme områder. Vores konsulent kan være behjælpelig med dette.

Støjudbredelse fra varmepumpe er noget de færreste tænker på, når der købes ny varmepumpe. Det er dog en ikke helt uvæsentlig faktor - især hvis den skal stå tæt på skel ind mod naboen!

Vi kan hjælpe med at bevare dit gode naboskab.

De fleste varmepumper har indsugning/ udblæsning i siden og/eller på fronten og det betyder at der skal gøres nogle overvejelser om udedelens ståsted. Vølund varmepumpen er her vist placeret op af væg og i et stort bed.Denne model er yderst støjsvag.

Lydtryksniveau

Da lydtryksniveauet fra varmepumpen påvirkes af mange faktorer, eksempelvis refleksion fra bygninger, kan de opgivne lydtryksdata kun betragtes som vejledende. Vælg altid en placering af varmepumpen, der giver størst mulig afstand til lydfølsomme områder, f.eks. vinduer og terrasser og helst mere end 5 m. Der er i den danske lovgivning fastsatte krav til støjgener fra tekniske naboanlæg.

Eksempler på lydniveauer

Hvisken: 30 dB
Normal samtale: 60 dB
Motorplæneklipper: 90 dB
Båndpudser: 93 dB
Boremaskine: 98 dB
Sprøjtepistol: 105 dB
Kædesav: 110 dB
Smertegrænse: 125 dB

Læs mere på Høreforeningens hjemmeside