Solceller [Mark anlæg]

Markanlæg med solcellepaneler

Har man en stor grund eller ønsker man ikke paneler på taget, kan et markanlæg være løsningen.

Det kræver selvsagt et større areal at have sine solcelle-paneler på et markanlæg end på sit tag. I landzoneområderne er der dog en del der foretrække denne løsning.

Billederne herunder er fra en sag i Faxe. Ejendommen er et bondehus med stråtag og grunden er ca. 2500 m2. Her valgte ejeren at stille et markanlæg op bagest i haven.

Efterfølgende sås der græs om anlægget og det er hensigten at plante en lille hæk, et par meter foran solcelle anlægget for at maskere selve stativet.

El-produktion fra eget solcelleanlæg

Markanlæg LG FZ

Produktion af strøm fra eget solcelle-anlæg afregnes i Danmark efter forskellige regler. Private har andre muligheder end erhverv og vice versa. Og under visse omstændigheder kan man blande reglerne. SØG altid rådgivning om de sidste nye muligheder hos os. Husstandens el-måler kan løbe forlæns eller baglæns, afhængigt af solcelle-anlæggets produktion og husstandens aktuelle strømforbrug. Når solen skinner meget, sendes overskydende strøm ud på el-nettet og din el-måler løber baglæns. Når solen ikke skinner, vil du trække el fra nettet, og din el-måler løber, helt normalt, forlæns.

Solcelleanlæg i høj kvalitet

Vores kvalitetsanlæg har lang levetid på over 30 år (forventet levetid), uden det store vedligehold. Solcelle-panelerne er selvafrensende ved en minimumshældning på ca. 30 grader. Selve solcelle-anlægget består af et antal paneler, som kobles sammen og forbindes med en vekselretter (Elektronik der omdanner jævnstrøm fra panelerne til vekselstrøm) via et el-kabel.

Maksimal effektivitet og ideel placering

For at få det maksimale ud af et solcelleanlæg, placeres anlægget mod syd og med en hældning på cirka 40 grader (afvigelser medfører en mindre reduktion i ydelsen, som kan kompenseres med flere paneler). Med et optimalt og korrekt placeret anlæg, kan der her i landet produceres omkring 115 kWh pr. m2 solcelleareal om året. Køber du et anlæg på eksempelvis 30 m2, svarer det til en gennemsnitlig families årlige el-forbrug.