Luft til luft varmepumpe i sommerhus

SPAREDE 1/2 delen på elregningen!

Dansk Energi Center A/S har besøgt Tonny og Mette i deres dejlige sommerhus i Strøby, ikke langt fra vandet. Sommerhuset er 106 m2.

Varmepumpe til sommerhus

Omkring 2012 syntes Tonny at det ville være en god idé at omlægge opvarmningen fra el-paneler til varmepumpedrift. Samlet set betaler de nu kun 1/2 del af hvad de betalte til el, inden omlægningen til varmepumpedrift. Udover besparelsen, er varmefordelingen i huset blevet væsentlig forbedret.
Tonny udtaler:

Førhen var varmen meget lokalt ved el-panelerne - nu er der jævnt varmt over hele huset.

Der er en hyggelig brændeovn i sommerhuset og Tonny og Mette bruger den for hyggen skyld, og her er det også rart at varmepumpen kan fordele varmen fra brændeovnen, istedet for at der kun er vældigt varmt omkring ovnen.

En lille anekdote

Mette udtaler: Da Tonny røg pibe, kunne jeg efter at vi fik varmepumpen, ikke lugte røgen og det var rart. Det skal siges at Tonny siden da er holdt op med at ryge.

Indbygget luftrensnings system, E-ion +Plus (*

Varmepumpe-indedel-sommerhus

Inde-delen

Indedelen er placeret i stuen under loftet i det lavtloftede sommerhus. Man kan diskutere om det er kønt/pænt eller ej, men radiatorer er jo heller ikke særligt kønne siger Tonny.
Der er intet træk og næsten ingen lyd fra indedelen når den kører normalt.
Skal man lige hurtigt varme op, hvis man lige er ankommet eller temperaturen er faldet drastisk, kan man høre blæseren kortvarigt, da den så skal yde sit maksimale indtil der er varmt i huset.

Varmepumpe-udedel-sommerh

Ude-delen

Panasonic udedelen siger næsten intet, selv on Tonnys nabo bor mindre end 10 meter fra udedelen, har det ikke været noget problem med støj. Man skal også huske på at der skal være frit rundt om ude-delen og blade og sne skal fjernes så at luften kan passere frit ind og ud af ude-delen.

Fjernstyring / mobilbetjening

Tonny og Mette bor i sommerhuset året rundt og har derfor ikke behov for at fjernstyre varmepumpen, men det er en mulighed. Sommerhus varmepumpe har fjernstyring via APPs til mobiltelefoner. Det muliggør start, stop og opsyn med temperaturen i ens sommerhus.

Varmepumpe data

Den valgte Panasonic er et perfekt valg for sommerhus ejere. Udstyret med funktion for varmedrift på 8 eller +10°C, som passer perfekt som opvarmning til sommerhuset, i udestuen eller andre steder.

*) Udstyret med det patenterede luftrensnings system, E-ion +Plus, som sikrer, at indendørsluften altid er ren og frisk. Systemet registrerer automatisk når luften er dårlig og begynder straks rengøring som opfanger støv, fjerner allergifremkaldende stoffer, vira og bakterier.

OBS! Følgende data kan være forbedrede siden dette indlægs tilblivelse.

Optimeret til drift i norden / Danmark
COP 4,66
Energiklasse varme/køl A/A
Varme/kølekapacitet 5400W/3000W
+8°C/+10°C funktionalitet
Standard montering
5 års garanti