Varmepumpe | Hvor lang tid?

Jordvarme - installationstid

Jordvarme anlæg har ofte to faser: Nedgravning af jordvarmeslangerne og selve installation af varmepumpen (herunder fjernelse af gammel fyr).

Fase 1

Nedgravning af slangerne tag fra 2-3 dage til 5-6 dage helt afhængig af graveforhold og antal meter slange. Vi har selv gravefolk; men det er muligt selv at forestå gravearbejdet.

Der kan være forbehold på garanti på slanger og ydelse, da den faglige udførelse af nedgravningen er ukendt, hvis kunden selv ønsker at forestå nedgravning af jordslangerne.

Fase 2

Varmepumpen opstille indenfor i huset, f.eks. i bryggers eller fyrrum. Fjernelse af eksisterende olie- eller gasfyr tager få timer. Vores elektriker sørger for eltilslutning til varmepumpen (trefaset, 400 volt). Til sidst forbindes jordslangerne i haven med varmepumpen inde i huset, og vi starter anlægget. Kunden får efterfølgende instruktion i, hvordan anlægget betjenes via trykfølsomt display på varmepumpens forside.

Når gravearbejdet er tilendebragt, kan der etableres ny beplantning/græs på de berørte havearealer.

Etablering at nyt græs/beplantning betales og foretages af kunden selv!

Vi forventer at der kun er een dag uden varmt vand. 


Luft til vand - installationstid

2-3 dage. Det afhænger af adgangsforhold og tilslutningsmuleghederne. Ofte starter dag 1 med nedtagning af gammelt fyr og påbegyndelse af installation af nyt anlæg. Dag to, færdiggørelse af installation og indkøring. 


 Luft til luft - installationstid

Under normale omstændigheder, tager det ca. 1 halv dag at montere et luft/luft anlæg. Igen afhænger det af adgangsforhold og mulig placering af ude-delen.